Objectieven en Missie

De wettelijke opdracht van het InterMutualistisch Agentschap (IMA) is "de door de verzekeringsinstellingen verzamelde gegevens analyseren in het kader van hun opdrachten en hierover informatie verstrekken".

Meer informatie

Newsletter

Nieuws

 • Vacature : Data analist - 2016/11/28

  Vacature : Data analist - 2016/11/28

  Bedrijfsomschrijving Het InterMutualistisch Agentschap (IMA) ondersteunt de rol van de ziekenfondsen, voor het behoud en de permanente verbetering van een performant systeem van gezondheidszorg en ziekteverzekering. Het IMA verzamelt en analyseert de gegevens van de 7 ziekenfondsen. Dit kan op eigen initiatief, in samenwerking met, of in opdracht van de federale overheidsinstellingen, Gewesten en Gemeenschappen, universiteiten.
  Meer info over het IMA (...)

  Meer informatie

 • Persbericht: Aantal keizersneden varieert sterk van ziekenhuis tot ziekenhuis - 08/11/2016

  Persbericht: Aantal keizersneden varieert sterk van ziekenhuis tot ziekenhuis - 08/11/2016

  Als lid van de Raad van Bestuur van het Federaal Kenniscentrum voor de gezondheidszorg (KCE) ontving het Intermutualistisch Agentschap (IMA) het KCE-rapport ‘Geplande keizersnede: wat zijn de gevolgen voor de gezondheid van moeder en kind?’. In het verlengde van dit rapport maakt het IMA het aandeel keizersneden per materniteit bekend. De nieuwe IMA-cijfers tonen aan dat het aandeel keizersneden in België rond de 21,0% schommelt. Dit is een aanvaardbaar (...)

  Meer informatie

 • Patiëntvriendelijk akkoord met esthetisch chirurgen rond tarieven voor borstreconstructies – IMA engageert zich tot monitoring 05/07/2016

  Patiëntvriendelijk akkoord met esthetisch chirurgen rond tarieven voor borstreconstructies – IMA engageert zich tot monitoring 05/07/2016

  Geen enkel supplement meer in een meer- of tweepersoonskamer. Plafonnering op 100 procent ereloonsupplementen in een eenpersoonskamer. Hogere erelonen vanuit de ziekteverzekering voor de plastisch chirurgen. En een betere multidisciplinaire opvolging. Dat zijn de krachtlijnen van het akkoord dat ziekenfondsen en artsen sloten over borstreconstructies om medische redenen. Daarmee komt een einde aan een jarenlange discussie waarbij patiëntes de rekening (...)

  Meer informatie